Hopp til hovedinnholdet

Hvordan får jeg til et år med frivillig arbeid i utlandet?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er snart ferdig på videregående. Etter skolen har jeg lyst på et friår før jeg søker studier. Ser for meg å jobbe frivillig eller noe i utlandet. Gjerne med barn. Hvordan går jeg fram? Kan jeg søke om å være med noe sted eller må jeg ordne alt selv? Tusen takk på forhånd!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Å jobbe som frivillig er et godt alternativ til et friår. I tillegg til at du bidrar til et godt formål, kan du skaffe deg arbeidskompetanse, lære språk og lære deg selv å kjenne på en ny måte. Kanskje hjelper det deg til å finne ut hva du vil gjøre senere i livet også!

 

Når du skal planlegge et opphold som frivillig, bør du tenke gjennom flere ting: hvor vil du dra, hva kan du tenke deg å jobbe med, og hvor lenge ønsker du å være ute? Som regel koster det litt å reise ut også, så du må vurdere hvor mye penger du kan legge i denne opplevelsen.

 

Eurodesk Norge har utarbeidet et faktaark om muligheter for frivillig arbeid. Her finner du en oversikt over hvem som tilbyr dette i Norge, litt om betingelsene og kontaktinfo for mer informasjon. Du kan også se på den Europeiske ungdomsportalen.

 

Hvor mye du må ordne selv avhenger litt fra organisasjon til organisasjon, men vi anbefaler deg uansett å sette deg godt inn i opplegget, hva du forplikter deg til, og hva du har krav på, før du drar.

 

Europeisk volontørtjeneste skiller seg litt fra de andre ordningene ved at den er gratis (du må betale 10% av reisen selv, men får ellers dekket kost, losji, forsikring med mer), og at den skjer i Europa eller i EUs nærområder.

Lykke til!

 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid