Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg jobbe frivillig i utlandet i mer enn 12 måneder?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har en gang i fremtiden lyst til å jobbe frivillig i utlandet med barnehjemsbarn (eller ville dyr?) Blir sannsynligvis ikke før jeg er ferdig med utdannelsen min, tenker på å bli førskolelærer. Problemet er at jeg ikke finner noen organisasjoner som kan gi meg frivillig arbeid i utlandet lenger enn ett år. Når jeg først skal gjøre det så vil jeg virkelig HJELPE, ikke bare være der i noen måneder og så dra. Barn blir knyttet til folk og trenger stabilitet. Må jeg ha oppholdstillatelse for å være der i mer enn 12 måneder? Hvis jeg må reise "alene," kan jeg få helseforsikring og sånt? Finnes det et program der folk med utdanning på et område kan reise gratis? Vet det er litt tidlig å tenke på det, men vil være godt forberedt og det trengs vel en del sparing.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du kan tenke deg å gi mer enn et år av tiden din til frivillig arbeid! De fleste organisasjoner tilbyr opplegg på 12 måneder eller mindre, dette er nok fordi det er det som passer best for flest.

 

Hvis du bruker søket på Volunteer Abroad kan du se hvilke organisasjoner som tilbyr opphold på 1-2 år eller 2 år og mer. Du kan også kontakte andre organisasjoner og høre om de kan skreddersy et opplegg for deg som varer ut over et år. Jeg vil tro det hender at frivillige blir lenger i prosjektene også, på eget initiativ. Under finner du en oversikt over tilbud som finnes om frivillig arbeid.

 

Når det gjelder helseforsikring bør du kontakte NAV og avklare med dem hva som skjer med rettighetene dine. I utgangspunktet går du ut av folketrygden når du oppholder deg utenlands over lengre tid, men det finnes unntak og man kan søke om unntak.

 

Oppholds- og arbeidstillatelse må man i de fleste tilfellene ha. Når du vet hvor du skal, må du kontakte dette landets ambassade og finne ut hva slags tillatelse du trenger. Hvis du reiser gjennom et etablert program, får du sannsynligvis god hjelp både til visum og helse-/forsikringsspørsmål.

 

Noen organisasjoner tilbyr en mer avansert frivillig tjeneste, der man rekrutteres etter utdanning og erfaring. Her får man dekket reise og andre utgifter, og får utbetalt noe lommepenger. Se på Fredskorpset og
UN Volunteers  for mer informasjon om dette.

 

Håper dette var til hjelp - lykke til!

Vennlig hilsen

 

Eurodesk Norge 

www.eurodesk.no

www.facebook.com/EurodeskNorway

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i utlandet? Dette bør du tenke på

Jente med to barn på stranden (www.colourbox.com)

Å jobbe frivillig i utlandet kan være krevende. Særlig hvis du ikke er godt forberedt.

Les mer

Frivillig arbeid i utlandet

Jente i Afrika (colourbox.com)

Vil du jobbe med ville dyr i Afrika? Gårdsarbeid i Latin-Amerika, eller hjelpe til på et barnehjem i Romania? Få en opplevelse for livet, og gjør en innsats for andre med frivillig arbeid i utlandet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid