Hopp til hovedinnholdet

Hva slags frivillige jobber kan jeg få som 14-åring?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14 år. Jeg bor i Trondheim. Hvilket frivillige jobber kan jeg få? Jeg vil egentlig jobbe og få lønn, men har mest lyst til å ha en jobb. Og det er vanskelig å finne en jobb hvor jeg tjener penger, nå som jeg bare er 14 år...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål!

 

Så fint at du kan tenke deg å jobbe frivillig! Du er inne på noe viktig i spørsmålet ditt - det er viktig å skaffe seg jobberfaring, selv om den ikke er betalt. Se sånn på det: Den frivillige jobberafringen kan være med med på et senere tidspunkt å skaffe deg betalt erfaing! 

 

Hvis du vil hjelpe til i lokalmiljøet ditt, kan også frivillighetssentralene være et godt sted å begynne. Oversikt over lokale frivillighetssentraler finner du på nettstedet www.frivilligsentral.no. Du kan bli medlem i de politiske ungdomspartiene, men det finnes også humanitære organisasjoner, organisasjoner som kjemper for natur og miljøvern, organisasjoner som arbeider internasjonalt for fred og samarbeid, organisasjoner innen bestemte hobbyer/fritidsaktiviteter osv. Les mer om å bli med i en organisasjon.

 

Andre alternativer er å tenke godt gjennom hvor i ditt lokalmiljø du kan bidra. Kanskje er det noen som kan trenge hjelp til å klippe plenen, passe barn av og til, besøksvenn på det lokale eldresenteret eller liknende. Her gjelder det å tenke kreativt, for det er helt sikkert noen som vil sette stor pris på din hjelp. Sjekk også tips i artikkelen om frivillig arbeid under dette svaret.

 

Det kan være vanskelig å skaffe seg betalte jobber. Jeg legger uansett med et par artikler under dette svaret. Kanskje du finner noen tips der du ikke har forsøkt? Lykke til videre, både med å finne frivillige og betalte jobber! :-)


Med vennlig hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i Norge

En jente og to gutter holder hverandre i hendene og løfter dem i været  (www.colourbox.com)

Ønsker du en mer meningsfylt fritid finnes det nok å gjøre. Finn ut hvordan du kan hjelpe, og få en oversikt over frivillig arbeid i Norge.

Les mer

Slik finner du ledige jobber

Gutt søker etter jobb

På jakt etter jobb? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å finne ledige jobber.

Les mer

Under 18 og på jakt etter jobb?

Beiser en benk (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne en jobb om du er under 18 år, men det er ikke umulig. Her er våre fem jobbtips til deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid