Hopp til hovedinnholdet

noen organisasjoner eller program der jeg kunne være til nytte?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei hei! Jeg er ikke sikker på om dere kan veilede meg, men vet ikke hvor jeg kan henvende meg. Jeg har blitt veldig engasjert i veldedighetsarbeid. Jeg føler meg som en superhelt og elsker å f.eks. informere og fortelle mennesker om urettferdigheter og vanskeligheter og hvordan man kan hjelpe. Jeg har egentlig angst, men når jeg gjør dette er jeg en helt annen person. Angsten bare forsvinner. Jeg har også veldig lyst til å fysisk være der og hjelpe, ikke bare samle inn penger for at andre skal hjelpe. Har ikke penger til månedlige donasjoner til organisasjoner, og det gir meg heller ikke den samme følelsen. Jeg fyller 17 i januar, og har så lyst til å gjøre en forskjell så snart som mulig! Om det så er å sitte i mange timer å bare snakke med noen eller jeg må arbeide fysisk.. Jeg vil gjøre noe. Føler at jeg trenger det for at livet mitt skal ha en mening. Så spørsmålet mitt var da om det var noen organisasjoner eller program der jeg kunne være til nytte? Bor i skien, så helst noe i skien eller porsgrunn. Er evig takknemlig for all hjelp.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt! 

 

Så flott at du er engasjert og har et ønske om å hjelpe andre mennesker! Som du selv sier så kan det å jobbe frivillig i en organisasjon eller lignende bidra til at man føler seg bedre selv, og også gi deg verdifulle erfaringer, en mer meningsfylt hverdag og et godt nettverk!  

 

Vi har dessverre ikke oversikt over akkurat hvor i Skien eller Porsgrunn det er behov for hjelp. Men det finnes en rekke organisasjoner der man kan jobbe frivillig. Du finner en oversikt over slike organisasjoner i artikkelen Engasjert? Bli med i en organisasjon. Kanskje en av disse har lokallag nær deg? 

 

Du kan også sjekke om det finnes en frivillighetssentral i nærheten av der du bor. Kanskje har de oppgaver som kan passe for deg. I tillegg lønner det seg å tenke kreativt. Frivillig arbeid og veldedighet er jo også å lufte naboens hund eller sitter barnevakt for noen som trenger en frikveld. Kanskje har du eldre i nabolaget som trenger hjelp til plenklipp eller å hente post? Sjekk ut med idrettslagene og de ulike idrettsklubbene der du bor. Trenger de frivillige? Spør også ulike organisasjoner, fritidsklubber, frivillighetssentralen m.m. Kanskje kommunen har oversikt over hvor det er behov for frivillige? Mulighetene til å bidra for andre er mange, så tenk godt gjennom hvordan og hvem du kan hjelpe der du bor.

 

Jeg håper dette hjelper deg litt på veien! 

 

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid