Hopp til hovedinnholdet

Gutt, vil gjerne være fadder for et barn.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt på 13, snart 14 og vil veldig gjerne bli fadder for et barn på min alder. Jeg vil hjelpe et bestemt barn... Problemet ligger i lommeboka..., jeg har ikke så god råd at jeg kan betale 200-300 kroner hver måned. Organisasjonen jeg vil bli fadder for er Plan, det er fordi man får oppfølging av barnet og ikke bare gir penger i lufta. Jeg selvfølgelig åpen for å støtte en annen organisasjon, hvis de kan tilby det samme tilbudet. Jeg vil gjerne hjelpe et barn i Afrika. Hvilken organisasjon bør jeg velge? Gi meg gjerne mer info :) - jeg vil støtte noen som ikke har det så bra!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Så flott at du ønsker å bli fadder for et barn som trenger din hjelp!
De ulike fadderorganisasjonene hjelper barn på litt ulike måter, men det virker som om du har satt deg godt inn i flere ulike fadderordninger allerede. Det er viktig før du tar en avgjørelse. Noen organisasjoner har fokus på å støtte et enkeltbarn, men flere har gått over til å støtte små samfunn eller prosjekter, slik som skoleprosjekter o.l., men der du samtidig kan få informasjon om de som bor der. Det finnes mange variasjoner.

 

Det er vanskelig for oss å gi råd om hva som er den beste ordningen, men jeg vil anbefale deg å sjekke med de store organisasjonene først. Vi vil annta at der er det god kontroll på bruk av pengene, og at de oppfyller de kravene som settes til slike prosjekter.

 

Plan, Redd Barna, Røde Kors, SOS barnebyer og UNICEF er nok de mest kjente. Anbefaler at du sjekker fadderordningen til alle disse og selv vurderer hvor mye du kan gi hver måned og se om du kan finne en fadderordning som passer de ønskene du har.

 

Lykke til i valget!

 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid