Hopp til hovedinnholdet

Jeg strever litt med sosiale situasjoner, bør jeg snakke med noen?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en gutt på 16 år. Da jeg gikk på barneskolen ble jeg diagnotisert med "mild asperger", men jeg følte selv at jeg "ikke hadde det". Men etter å ha reflektert over visse situasjoner jeg har vært i, hvordan jeg har reagert til dem og sammenlignet det med hvordan mennesker innenfor bl.a autismespekteret ville reagert til disse situasjonene, har jeg vært i tvil en stund. De største "trekka" jeg har sammenlignet med meg selv, er hvordan mennesker innenfor dette spektrumet har det vanskelig sosialt. Jeg føler at jeg vurderer situasjoner mest materialistisk(mindre vekt på empatiske verdier), og når jeg kommuniserer med andre som bruker bl.a metaforer, ordtak eller krever at jeg vet hvordan de har det, har jeg en slags "database" med erfaring som jeg går ut på, fordi jeg ikke klarer å tolke det. Før denne "erfaringen" hadde bygd seg opp, har jeg skapt mange negative sosiale situasjoner som jeg angrer på. Burde jeg snakke med noen som vet mye om slike psykologiske lidelser?

SVAR

Besvart 01.03.2015 21:24:48
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hva skal vi snakke om?

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ungdomsjournalist Hege har gode tips til deg.

 

Les mer
attach_file

Hva er BUP?

På BUP får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig. Du får selv være med å bestemme hvordan du får hjelp som passer deg.

 

Les mer
attach_file

Redd for å dumme deg ut?

Ingen har lyst til å dumme seg ut. Men det er dumt hvis det skal hindre deg i å gjøre det du har lyst til. Å trosse frykten for å dumme seg ut er bra for mestringsfølelsen og selvtilliten.

 

Les mer
account_circle