Hopp til hovedinnholdet

Jeg har CP men i veldig liten grad. Medelevene på skolen vet ikke at jeg har denne diagnosen. Jevnlig hører jeg de slenger negative bemerkninger om CP. Jeg er redd for å bli utestengt hvis de finner ut at jeg har det.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en 16 år gammel jente som har Cerebral parese (i VELDIG LITEN GRAD) siden jeg har blitt operert. Jeg har redusert balanse og går annerledes. Jeg begynte på VGS nå i høst på teknikk og industriell produksjon. Jeg trives veldig godt og mestrer nok alle fagene bedre enn de fleste. De på skolen vet om sykdommen og alt. Jeg snakket med helsepersonell og lærer på skolen og vi ble enige om å ikke si hvilken sykdom jeg har, til de i klassen fordi vi tenkte de ikke hadde noe med det. Dessverre, uten at de bevisst gjør det for å såre meg så hører jeg hver dag, masse negativt om cp. F.eks "De med cp skulle vært slakta" "De med cp har ingen rett til å leve, de går bare på nav uansett" og i går fikk jeg høre at en person var redd for å skade seg i hobbyen sin fordi han var redd for å få cp å sikle resten av livet sitt. Selv om det ikke er ment for å mobbe meg så er jeg redd for å bli utestengt hvis de vet at jeg har det. Det skjærer skikkelig i hjertet. er dette virkelig sant?:(

SVAR

Besvart 10.11.2015 20:11:31
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle