Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Jeg har Aspergers syndrom. Dette har jeg ikke brydd meg om tidligere men nå er jeg blitt usikker på meg selv. Jeg vurderer meg selv, hvordan jeg går, snakker eller reagerer. Jeg er flau over stemmen min. Jeg skammer meg og er fortvilet over å være annerledes.

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg fikk diagnosen Asperger/ Autisme når jeg var rundt 4 år. Har egentlig aldri brydd meg om det, eller at jeg er annerledes enn de andre. Intill nå har jeg blitt veldig pirkete på hvordan jeg snakker, går, reagerer osv. Er ofte veldig stille fordi jeg er så flau over å snakke, det å høre sin egen stemme. Mange sier jeg snakker veldig lavt eller ignorerer meg. Uansett, så hadde vi en samfunnsfagstime om Hitler om at han og Nazister så jøder på som uverdige, men også psykisk utviklingshemmede, og da kjente jeg at det slo meg. Vet at det vises hat mot autister i dag også. Sånn sett burde jeg ikke bry meg, men jeg har siden gått med skam i meg. Mvh fortvilet jente.

account_circle
AKTUELT NÅ

Styrketrening, vekst og pubertet

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer