Hopp til hovedinnholdet

Jeg har Aspergers syndrom. Dette har jeg ikke brydd meg om tidligere men nå er jeg blitt usikker på meg selv. Jeg vurderer meg selv, hvordan jeg går, snakker eller reagerer. Jeg er flau over stemmen min. Jeg skammer meg og er fortvilet over å være annerledes.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg fikk diagnosen Asperger/ Autisme når jeg var rundt 4 år. Har egentlig aldri brydd meg om det, eller at jeg er annerledes enn de andre. Intill nå har jeg blitt veldig pirkete på hvordan jeg snakker, går, reagerer osv. Er ofte veldig stille fordi jeg er så flau over å snakke, det å høre sin egen stemme. Mange sier jeg snakker veldig lavt eller ignorerer meg. Uansett, så hadde vi en samfunnsfagstime om Hitler om at han og Nazister så jøder på som uverdige, men også psykisk utviklingshemmede, og da kjente jeg at det slo meg. Vet at det vises hat mot autister i dag også. Sånn sett burde jeg ikke bry meg, men jeg har siden gått med skam i meg. Mvh fortvilet jente.

SVAR

Besvart 21.01.2016 21:06:43
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva skjer i puberteten?

Hormonene bobler i kroppen – kroppen er ikke lenger den samme, og følelsene svinger. Hva skjer?

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Hva er BUP?

På BUP får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig. Du får selv være med å bestemme hvordan du får hjelp som passer deg.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Ti tips til småprat

Skal du på fest, en samling eller møter, er sjansen stor for at du møter noen du ikke kjenner. Det er både hyggelig og nyttig å kunne noen triks for å bryte isen og bli kjent med fremmede.

 

Les mer
account_circle