Hopp til hovedinnholdet

Jeg har tentativ aspergers syndrom. I barndommen fikk jeg god hjelp i skolen. Nå har jeg flyttet hjemme fra. Føler nå at jeg har store problemer med angst og har blitt stille og innesluttet. Kan jeg har rett til å få hjelp med å takle hverdagen  på egenhånd?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Heisann Jeg har tentativ aspergers( ble aldri utredet, men ville fått den om de hadde utredet først og fikset hjelpetiltakene etterpå.). Gikk til spesialpedagog i nesten fire år, og hadde mye utbytte av det, men kom til en skole hvor de gjorde alt riktig, og trengte derfor ikke å fortsette der og da. Tingen er at jeg nå har flytta hjemmefra, løst lagt opp skole, store krav til å fikse det sosiale på egenhånd, og hverdagen er alt for gele for meg. Så spørsmålet er: Kan jeg ha rett på å få hjelp med å takle den nye hverdagen? Jeg har prøvd selv, men føler ikke jeg mestrer det, og blir veldig stille og innesluttet, uten at jeg egentlig ønsker å være det(jeg er egentlig veldig utadvent), og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Rådgiver og læreren min kan gjøre noe, men til syvende og sist står jeg fremdeles alt for ustøtt, og får store problemer med angst og problemer med å få venner. Sist var jeg jo barn og(12-16), mens jeg nå er 20, så jeg vet jo ikke hva det har å si heller.

SVAR

Besvart 14.02.2016 20:29:39
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle