Hopp til hovedinnholdet

Lurer på om jeg kan ha aspergers syndrom

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Min beste venn ble nylig diagnostisert med Aspergers, og siden har jeg lurt på om jeg også har det, siden vi har mange like egenskaper og trekk. Fra jeg var liten pleide jeg å tenke at alt var galt med meg, fordi jeg har så mange plager som har virket urelaterte med hverandre; Jeg har store problemer med angst og sosiale relasjoner, med å takle forandringer (når jeg ikke står bak dem selv). Jeg er veldig følsom for høye lyder og har vanskelig for å konsentrere meg om en stemme når det er mye bakgrunnsstøy. Jeg har også alltid reagert automatisk med å trekke meg unna om noen tar på meg når jeg ikke er forberedt. Jeg kunne skrevet mye mer, men har ikke nok plass. Poenget er at jeg nå ser at mange av plagene mine er vanlige for noen med høyt-fungerende autisme. Jeg har brukt mye tid i det siste på å lese meg opp og se Youtube-videoer om Aspergers, og jeg føler at det gir mer og mer mening for meg. Nå sitter jeg og lurer på hva jeg skal gjøre videre? Gå til fastlegen? Psykolog? Hva nå?

SVAR

Besvart 08.05.2016 21:50:52
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle