Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg finne ut om jeg har dysleksi?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er ei 17år gammel jente som sliter litt med lesing og skriving. Jeg har problemer med å huske hvordan ord skal skrives, og bruker mye energi på å sørge for å ikke stave ord feil. Jeg leser også veldig sakte, og det føles som om det går bølger over arket samtidig som linjene flyter i hverandre når jeg leser. Både pappaen min og farmoren min har dysleksi og jeg har hørt at det er arvelig. I ca 5.klasse ble jeg utredet for dysleksi av en lærer på skolen, men hun kunne ikke bevise at jeg hadde det. Er det en mulighet for at at jeg faktisk har dysleksi? eventuelt at testen ble utført feil? Jeg selv føler at det er en stor sannsynlighet for at jeg har dysleksi, men er veldig redd for å kontakte hjelp. Om det skulle vise seg at jeg faktisk har dysleksi ville jeg blitt sykt lettet, men om ikke ville det vært veldig flaut å ha satt i gang en utredning for å finne ut at jeg bare er dum. hvordan kan jeg finne ut om jeg har det eller ikke?

SVAR

Besvart 01.09.2016 13:36:31
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT)

PP-tjenesten er for barn og ungdom som har en vanskelig opplærings- eller oppvekstsituasjon. Den hjelper skolene med å sikre at alle som trenger det får hjelp og støtte.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle