Hopp til hovedinnholdet

Jeg har fått diagnosen Asperger men tror jeg heller har ADHD

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg fikk diagnosen Asperger når jeg var liten, og jeg har egentlig visst hele tiden at denne diagnosen ikke stemmer. Jeg ble ikke trodd, og de rundt meg trodde jeg hadde vansker med å akseptere diagnosen fordi jeg ikke ville akseptere det. Jeg var veldig hyperaktiv, utålmodig, virrete og glemte tiden ofte når jeg var liten. Jeg klarte ikke fokusere på oppgaver lenge av gangen, ble rastløs og jeg ble veldig fort sint. Jeg har de fleste plagene enda. Jeg er ganske sikker på at jeg har ADHD fordi alle tankene mine går så fort og jeg sliter med å konsentrere med mindre det er en sterk interesse fra min side. Jeg tror jeg bare jeg fikk Asperger diagnose i stedet for ADHD diagnose fordi jeg var faglig sterk; de satte meg i en bås. Kan en psykolog utrede dette, eller må jeg til fastlegen? Kan en psykolog gi resept på Ritalin hvis hun er enig i diagnosen?

SVAR

Besvart 27.08.2018 10:21:04
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hva er ADHD?

Daniel sitter ved pulten sin i klasserommet, men han hører ikke etter. Lærerens stemme føles som en grøt av lyd. Han snur seg og roper ut i rommet. Han kjeder seg. Læreren ber ham være stille. Daniel tar opp blyanten og slår den taktfast i pulten. Det bråker. Læreren blir sur. Klassekameratene ler. Daniel er ingen bølle. Han gjør så godt han kan.

 

Les mer
account_circle