Hopp til hovedinnholdet

Prater alltid lavt, klarer ikke å heve stemmen.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har litt problemer med stemmen min. Hver gang jeg skal prate høyt, får jeg det ikke til. Prater alltid lavt og når folk sier jeg skal heve stemmen får jeg det ikke til. Skulle rope opp fravær, og ingen hørte meg, bare de nærmeste. Læreren gjorde narr og jeg ble skikkelig dårlig. Slik er det på framføringer og; "hører deg ikke" og "snakk høyere" får heller ikke til å hyle høyt. Hva kommer dette av? Har astma, ikke i stor grad, og blr født i uke 25, kan det ha en sammenheng? Er veldig pinlig i blant

Besvart 20.09.2018 10:30
 

Svar
Hei jente 18 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er så trist å lese at læreren gjorde narr av deg. Det har den ikke lov til! Kan du snakke med lærere om at du har en lav stemme, og at du ikke klarer å snakke høyere, selv om du vil?
Om det at du har astma og at du er født i uke 25 har noe å si, er vanskelig å si.
Kan du snakke med fastlegen som dette. Fastlegen har oversikt over helsen din og kan vurdere dette. Kanskje vil du ha nytte av å jobbe med en logoped? Du kan snakke med legen om det.
Kanskje vil det også hjelpe deg å arbeide med selvfølelsen? Du kan snakke med helsesøster. Ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og svaret her. Da slipper du å forklare så mye. Kanskje dere sammen kan lese de vedlagte artiklene og arbeide med de?


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva du som har nedsatt funksjonsevne selv kan gjøre

Person med asrma (colourbox.com)

Å være funksjonshemmet blant mange ikkefunksjonshemmede kan være krevende og oppleves vanskelig. Men med litt innsats og egne ressurser kan situasjonen ofte bli mindre utfordrende.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

- Jeg blir urettferdig behandlet av læreren min

Skoletime (colourbox.com)

Læreren min blir alltid sint på meg og gir meg dårligere karakterer enn jeg fortjener. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Funksjonsnedsettelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om funksjonsnedsettelser