Hopp til hovedinnholdet

Legeerklæring for utvidet eksamenstid

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Har en diagnose som gjør at jeg gjennom hele videregående har fått innvilget ekstra tid ved eksamen. Dette har jeg fått ved hjelp av en legeerklæring fra min fastlege, der det står at det anbefales på medisinsk grunnlag at jeg får dette. Nå er jeg begynt på universitetet og var på jakt etter samme ordning (utvidet tid altså), men universitetet krevde å få innsyn i flere opplysninger, ba hvilke sykdom jeg har, hvilke medisiner jeg går på, hvor ofte det plager meg, og hvordan det plager meg. Dette synes jeg er veldig spesielt. Har universitetet lov å forlange denne informasjonen?

SVAR

Besvart 25.09.2018 18:31:18
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Tilrettelegging på høyskoler og universitet

Trenger du ekstra tid på eksamen, hjelpemidler for å få med deg pensum, eller må inngangspartiet til forelesningssalen legges til rette for at du skal komme inn? Her finner du reglene som omhandler studenters rett til tilrettelegging ved høyskoler og universitet.

 

Les mer
attach_file

Rett til tilrettelegging av prøver og eksamen

Allergi eller senebetennelse i armen? Behov for bestemte hjelpemidler for å gjennomføre eksamen? Skolen plikter å hjelpe deg med tilrettelegging på prøver og eksamen.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle