Hopp til hovedinnholdet

Kan dårlig syn og søvn ha med hodepine og våkenhet å gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har slitt mye med hodepine og dårlig hukommelse siden juni, og jeg har hatt perioder med mye angst og panikkanfall i forbindelse med dette, og jeg har følt at jeg har gått veldig på "autopilot", hvor jeg ikke føler meg til stede og gjør ting uten å tenke over det. Til tross for at jeg er svært sliten og trøtt på dagtid, har jeg svært ofte vansker med å sovne på kveldene ettersom jeg er så stresset og plaget av angst. Jeg lurer på om det kan være noe alvorlig galt med meg, og jeg har vært og tatt blodprøver og snakket med min fastlege. Blodprøvene var helt fine, og jeg fikk tatt en synstest som viser at jeg har skjeve hornhinner. Nå som jeg har fått briller er det bedring i tilværelsen, men jeg føler meg fortsatt ikke helt "våken" til tider. Jeg har opplevd at dette kan bli spesielt ille dersom jeg har sovet lite og hatt brillene av i perioder. Jeg lurer på om dere ser noen som helst sammenheng i det jeg har opplevd, eller om jeg burde fått sjekket dette videre hos legen?

SVAR

Besvart 27.10.2018 21:18:33
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Angst

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

 

Les mer
attach_file

Slik takler du stress

Det er tungt for kroppen å være stressa over lang tid. Derfor er det lurt å lære seg teknikker for å mestre det.

 

Les mer
attach_file

Er du redd for å være syk?

Det er ikke uvanlig å tenke at man kan ha fått en alvorlig sykdom. For noen kan tankene ta mye tid og krefter, og føre til det man kaller hypokondri eller helseangst.

 

Les mer
attach_file

Råd til deg som sover dårlig

Kroppen og hjernen din er avhengig av søvn for å fungere godt. Samtidig er det vanlig å ha søvnvansker. Her får du tips til gode søvnvaner.

 

Les mer
account_circle