Hopp til hovedinnholdet

Har vært på sesjon og skal inn til førstegangstjeneste.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, dette kan grense over til Forsvaret/verneplikt, men jeg snakker også om min diagnose. Jeg skal snart inn i Forsvaret etter å ha gjennomført sesjon med gode fysiske, teoretiske og medisinske resultater, men har i ettertid blitt klar over at asperger (min diagnose) ikke er akseptabelt i Forsvaret. Jeg har ikke informert Forsvaret om dette, men såvidt jeg husker kan jeg ikke huske å ha fått spørsmål om det heller. Jeg ble diagnostisert som 15åring, og psykologen mente jeg var "helt på grensen" til å få diagnosen. Dette har gjort meg ganske bekymret for fremtiden min, og jeg er redd jeg ikke vil bli sikkerhetsklarert. Spørsmålet mitt er: Kan jeg få en revurdering for diagnosen hos en psykolog? Hvis ja, må det være samme psykolog? Har nylig virkelig fått øynene opp for en utdannelse i Forsvaret, og det ville vært synd hvis dette skulle sette en stopper for planene.

SVAR

Besvart 28.10.2018 20:54:15
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Dette krever Forsvaret av deg

Hva kreves for å komme inn i Forsvaret? Les om de medisinske, fysiske og formelle kravene som må innfris for å tjenestengjøre.

 

Les mer
attach_file

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

 

Les mer
account_circle