Hopp til hovedinnholdet

Jenta med en lillebror som har funksjonsnedsettelser

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Lillebroren min har autisme, ADHD, leppe gane spalt, så tillegg snakker han bra men han kan nesten bare si vokalene i alfabetet så setningene hannes er uforståelge for noen som ikke kjenner han også hat han en form for tix liksom at han synger litt ukontrollert å gjør visse bevegeler når han er som regel glad men også litt når han rr sint. Uansett det er ok hjemme men til neste år starter jeg i 10. Å han starter i 8. Samme ungdomsskole som meg. Jeg syns det er utrolig pinlig å ha en lillebror med så mye funksjons nedsettelser. å jeg vet at folk kommer til å spørre om det er min lillebror osv. så lurer jeg på om det er dumt å lyve om det er min? Eller hva man gjør i en sånn situasjon uten at jeg blir jenta med en funksjonshemmet lillebror. Siden jeg er glad i ham, ikke sånn ment men er litt flaut når det kommer til folk på min alder som ikke skjønner hvofor han knskje r som han er å hvordan det er for både han og meg. Det er jo lett å bli dømt i alderen her så ja

SVAR

Besvart 17.02.2019 16:28:31
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
account_circle