SVAR
Besvart 25.04.2019 10:27:21
Spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt.
Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål.
Hei
Når det gjelder forholdet mellom helsepersonell og pasient, er det regler om dette i helsepersonelloven. Helsetilsynet skriver på sin nettside om helsepersonells rollesammenblanding, og at etablering av nære personlige relasjoner mellom helsepersonell og pasienter er i strid med kravet til forsvarlig og omsorgsfull helsehjelp i helsepersonelloven § 4.
Hva som er den rettslige situasjonen i ditt tilfelle, og hva slags regler kommunen praktiserer, kan ikke jeg uttale meg nærmere om.
Det som er sikkert er at kommunen har veiledningsplikt. Dersom vedtaket fra kommunen kan påklages, har de plikt til å veilede om hvordan det skal gjøres, og hvor klagen skal sendes.
Du kan også gå til sak mot kommunen, dersom du mener at kommunen praktiserer loven feil. Hvordan du skal utforme en stevning for retten, kan tingretten veilede om. Du bør også vurdere å få hjelp til dette av en advokat. Å fremme en sak for retten kan være kostbart, og du risikerer også å måtte dekke motpartens saksomkostninger dersom du taper saken. Du finner mer informasjon om rettssaker på domstol.no.
Du kan også kontakte Sivilombudsmannen, dersom du mener at du er utsatt for urett eller feil fra den offentlige forvaltningen. Ombudsmannen foretar en rettslig og objektiv vurdering av klagen din. Det er gratis å klage. Du finner mer om hvordan du kan gå frem på sivilombudsmannen.no.
Jeg synes også du bør lese:
attach_file
Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).
Les mer
attach_file
Den dømmende makt utøves av domstolene. Høyesterett er landets øverste domstol.
Les mer