Hopp til hovedinnholdet

Finne dokumentasjon på vaksiner.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

hei dette gjør meg utrolig sur og jeg må finne ut av det. jeg ble diagnosert med narkolepsi i 9 klasse rundt 2010-2011, ca da hadde det allerede gåt 1 år da med soving på skolen og overalt egentlig, jeg har narkolepsi med katapleksi, jeg var 100% sikker jeg fikk svine infulensevaksinen og sa det i over 1 år. men ingen leger eller noen klarte finne noe bevis på det, så da trodde jeg det bare var en annen vaksine jeg fikk i 6 klasse på marienlyst skole. da var jeg veldig ny elev hadde gåt der kanskje 2 uker eller noe. jeg husker 110% at jeg tokk rn vaksine, og mine kamerater husker også dette 100% sikkert. opptil 3-4 som bekrefter det. og halvparten er også sikkre på det var svineinfulensavaksinen,. har ringt skolen min og de sier jeg har ikke tatt noen vaksiner i det helle tatt på den skolen. som er feil. skolen min har ikke dokumentert vaksinen. og det har øddelagt helle livet mitt det de gjorde med meg. hvor ¨kan jeg søke hjelp om advokat eller hjelp til komme i buns i dette.

Besvart 20.06.2019 10:51
 

Svar
Hei gutt 20 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Slik jeg forstår deg så ønsker du å få en bekreftelse på hvilken vaksine du tok da du gikk i 6. klasse. Du sier du har vært i kontakt med skolen, men de har ikke denne informasjonen.
Det du må gjøre er å ta kontakt med helsestasjon og helsesykepleier for å få hjelp til å finne ut av dette. Du kan kontakte Frogner helsestasjon 23 42 52 15 og spørre om hjelp, eller ta kontakt med helsesykepleier ved Majorstuen skole for å få hjelp til å finn ut av dette.
Alle vaksiner du har tatt skal være registrert i et sentralt register som heter Sysvak, og dette kan du få hjelp til å finne ut av gjennom helsestasjonen.

Håper dette kan hjelpe deg.
Ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Funksjonsnedsettelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om funksjonsnedsettelser