Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få barn uten at barneverntjenesten tar de pga lav IQ?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lure på når jeg var ca 9år ble jeg testet med IQ testen wisc iii. Den viste seg at IQ resultatet var litt ove 70 som er grensen. Men mine foreldre ble anbefalt av habilitering tjenesten og ppt. Å sett på meg diagnose lett psykisk utviklingshemmede lell om jeg var bare litt over og grensen. Må angre dem på det valget dem gjøre den gangen. Va skal jeg gjøre for og få den fjernet fra meg og min journal. Det er jo en feil diagnose når jeg ligg over testen resultatet grensen. Dem ble anbefal og gjøre det for dem på habilitering tjenesten mente at det ville hjelpe meg økonomisk og godkjent der. Habilitering tjenesten så og den gangen når mine foreldre spurte om vis jeg fikk barn ville barneværne ta dem i fra meg og dem sa nei. Men etter det man har lest og sett i media at barneværne har hentet barn fra dem med lett psykisk utviklingshemmede. Har bestandig ønsket meg barn men tørr ikke og få barn for grunn av diagnosen min er redd for at barneværne skal hente dem.

Besvart 24.06.2019 16:46
 

Svar
Hei jente 20 år,Det er forståelig at du ikke vil ha en diagnose som er feil. En diagnose kan i noen tilfeller være en "merkelapp" som kan bli en begrensning. Du bør ta kontakt med fastlegen din for å få en ny vurdering angående din diagnose. Fastlegen din kan henvise deg til spesialisthelsetjenesten for ny utredning. Spør fastlegen din om du kan søke om basisutredning og pakkeforløp for revurdering av din diagnose.

Angående spørsmålet ditt om å få barn så er det ikke et spørsmål det går an å svare ja eller nei på. Alle saker vil bli behandlet individuelt om det blir meldt bekymring til barneverntjenesten, det er ikke slik at barneverntjenesten automatisk vil ta barnet ditt på grunn av en diagnose. De må gjøre en vurdering på din omsorgskompetanse og omsorgsutøvelse. Jeg foreslår at du kontakter barneverntjenesten i ditt område og ber om en samtale for informasjon rundt dette. Det kan jo kanskje likevel være best å gå til fastlegen din først angående ny utredning, slik at du får "oppdatert informasjon" før du snakker med de i barneverntjenesten.

Håper du får god hjelp videre.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Funksjonsnedsettelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om funksjonsnedsettelser