Hopp til hovedinnholdet

Jeg har en bror med funksjonshemning og føler meg slem og utakknemlig!

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er har vokst opp med eldre bror med en funksjonshemning, noe som har preget oppveksten min. Mine foreldre har vært kjærlige og fulgt meg opp, men samtidig har jeg ofte følt meg oversett og alene. Jeg har følt på mye ansvar for å være selvstendig og for å ikke være en ekstra byrde for familien. Det finnes veldig lite informasjon om å være «pårørende» til en person med en funksjonshemning, så jeg lurte på om dere har noen anbefalinger til artikler eller filmer osv.? Er det jeg føler rundt dette normalt? Jeg føler meg ofte slem eller utakknemlig når jeg tar opp dette temaet og føler det er veldig tabu, jeg er jo kjempeglad i broren min, men det er også mange utfordringer som folk ikke er klare over.

SVAR

Besvart 03.09.2019 19:57:55
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hva betyr det å ha en funksjonsnedsettelse?

Funksjonsnedsettelser kan være både fysiske, mentale, intellektuelle eller sensoriske.

 

Les mer
account_circle