Hopp til hovedinnholdet

Jeg har autisme. Finnes det et tilrettelagt tilbud på høyere utdanning?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er autistisk (støttenivå 2.) Jeg går på en delvis tilrettelagt skole nå, men jeg hadde ikke greid å studere på en vanlig skole når jeg er ferdig med videregående. Det hjelper ikke nok å bare få ekstra tid. Jeg trenger noen som forklarer ting til meg og hjelper meg med å skrive oppgaver og å konsentrere meg i et høyskole-scenario. Og det er veldig synd fordi jeg er over gjennomsnittet smart og vil selvfølgelig bruke det på en eller annen måte. Så spørsmålet mitt er egentlig: finnes det et spesielt tilrettelagt tilbud for de med spesielle behov når det kommer til høyere utdanning? Eller i det minste et arbeidslivstrenings-opplegg?

SVAR

Besvart 17.09.2020 19:52:46
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Tilrettelegging på høyskoler og universitet

Trenger du ekstra tid på eksamen, hjelpemidler for å få med deg pensum, eller må inngangspartiet til forelesningssalen legges til rette for at du skal komme inn? Her finner du reglene som omhandler studenters rett til tilrettelegging ved høyskoler og universitet.

 

Les mer
attach_file

Arbeidstakere med funksjonshemming

Alle som kan og vil, bør få delta og bidra i arbeidslivet. Det gjelder selvfølgelig også de av oss som har en funksjonsnedsettelse.

 

Les mer
account_circle