Hopp til hovedinnholdet

Kan helsevesenet nekte diagnosering/utredelse?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Har tenkt i et år nå at jeg mest sannsynlig er autistisk, kjenner meg igjen i svært mange av tegnene og har tenkt å ta det opp med fastlegen. Jeg vet også at det er mye strengere kriterier for diagnose hos voksne og at man virkelig må “slite” for å få en diagnose, noe som gjør meg svært nervøs og redd for å ikke bli tatt seriøst og bli nektet utredning, som mest sannsynlig vil forverre andre psykiske problemer jeg har. Er dette noe helsevesenet kan gjøre?(nekte diagnosering/utredelse)Og er det mulig å gå gjennom private sektorer etc. for å stille diagnose om en blir nektet av det offentlige?

SVAR

Besvart 22.11.2020 08:55:32
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Tips til å bli tryggere sosialt

Vis interesse for andre, gi komplimenter, og vær oppmerksom på andres følelser. Blir du en bedre samtalepartner kan det hjelpe deg til å bli tryggere sosialt. Her er noen råd.

 

Les mer
attach_file

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle