Hopp til hovedinnholdet

Har selvmordstanker. Vil ikke at andre skal vite at hun har asperger.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg har asperger syndrom, og jeg synes det er veldig vanskelig å fortelle til folk. Jeg er redd for at de ikke skal like meg lenger eller tenke at jeg er barnslig, og putte meg inn i stereotypiene. Jeg har nettopp hatt et møte med skolen og bup hvor vi fortalte om as, men jeg synes det er veldig skummelt at andre skal få vite det. Samtidig blir jeg veldig sliten av å prøve å skjule det hele tiden, og jeg greier aldri å konsentrere meg. Jeg er så redd for at det igjen skal gå utover skolegangen min, og gjøre at jeg ikke fr gode karakterer og ikke kan studere det jeg vil. Men jeg greier ikke å snakke om det med noen, og jeg er bare så stressa hele tiden. Jeg har ikke vært glad på evigheter, og føler meg bare kvalm hele tiden. Jeg vil bare dø så jeg slipper alt dette, føler ingen forstår meg uansett. Hver kveld når jeg legger meg tenker jeg på å dø. Det eneste som gjør at jeg greier å leve er at jeg vet at jeg bare kan hoppe foran t-banen og gjøre det slutt hvis jeg ikke orker mer

SVAR

Besvart 03.02.2021 08:33:08
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med en venn om vanskelige ting

Gruer du deg til å fortelle om noe du har på hjertet? Her får du tips til hvordan du kan ta en vanskelig prat med en venn.

Skrevet av ungdomsjournalist Konstanse.

 

Les mer
attach_file

Be om hjelp hvis du strever psykisk

Livet byr på oppturer og nedturer. Det er normalt å ha vanskelige tanker og følelser i perioder. Noen ganger må man ha litt hjelp for å takle det.

 

Les mer
attach_file

Rett til tilrettelegging av prøver og eksamen

Allergi eller senebetennelse i armen? Behov for bestemte hjelpemidler for å gjennomføre eksamen? Skolen plikter å hjelpe deg med tilrettelegging på prøver og eksamen.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle