Hopp til hovedinnholdet

Hva hvis vennene mine ikke vil være sammen med meg mer?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg ble diagnostisert med Asperger i høst. Nå har skolen fått vite det, og det er egentlig fint, for jeg sliter veldig med at jeg jeg sensitiv til lyder og ikke greier å konsentrere meg når lyder distraherer meg. Jeg får lov til å bruke det ene grupperommet i klasserommet så mye jeg vil, og det er fint for da får jeg det stille. Problemet er at vennene mine pleier å følge etter meg og bli med i grupperommet. Men da greier jeg ikke å konsentrere meg. Jeg har snakket med læreren min, og hun synes vi burde snakke med vennene mine om at jeg noen ganger trenger å være der alene, men jeg er redd for at de skal synes jeg er slem og utestengende og ikke vil være venner mer. Derfor vil jeg ikke si det til dem. Men det funker jo ikke sånn her heller. Hva skal jeg gjøre? En annen ting er at når jeg forteller folk at jeg har Asperger så tror de ikke på meg for de synes jeg virker så vanlig, og det får meg til å tvile på om jeg faktisk har det eller om det bare er noe jeg «innbiller» meg

SVAR

Besvart 19.02.2021 13:29:11
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med en venn om vanskelige ting

Gruer du deg til å fortelle om noe du har på hjertet? Her får du tips til hvordan du kan ta en vanskelig prat med en venn.

Skrevet av ungdomsjournalist Konstanse.

 

Les mer
attach_file

Hvordan kan jeg fortelle andre at jeg ikke er psykisk frisk?

En gutt på 14 år stilte oss dette spørsmålet. Her kan du lese hva psykologen svarte. Gode råd også for deg om du strever litt psykisk og holder det for deg selv eller lurer på hvordan du kan fortelle det.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Å leve med autisme eller Asperger syndrom

Mange lurer på om de har autisme, mens andre har fått en diagnose og lurer på hvordan det kan påvirke livene deres.

 

Les mer
account_circle