Hopp til hovedinnholdet

Hei, jente på snart 16 år som har hatt ubeskyttet sex for tre dager siden. Han fikk ikke sædutløsning, men lurer på om jeg kan være gravid allikevel.

 

Spørsmål
Hei! Jeg er en jente på 15, snart 16 år som hadde sex for 3 dager siden. Det var den 16. dagen etter forrige mens(16. regnes som 1.mensdag) men sist gang jeg hadde mensen så kom det nesten ikke noe blod. Kan det ha noe med å gjøre at jeg tok fly to dager før? Og kommer det mer blod neste gang ettersom det nesten ikke kom noe sist gang?

Det var første gangen hans, men vi brukte ikke kondom. Han fikk heller ikke sædutløsning, men penisen hans var litt våt å ta på, er dette sæd?

jeg er så redd for å være gravid. det er jo forseint å ta angrepille. Hva skal jeg gjøre? Tror dere jeg er gravid?

Hilsen utrolig redd jente.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Du var omtrent midt i syklusen din eller rundt eggløsning da dere hadde samleiet. Det finnes dermed en teoretisk mulighet for at du kan være gravid. Men siden han ikke fikk sædutløsning, når dere hadde sex, er du nok ikke blitt gravid. Det våte på penis er sekret som blander seg med sæd.

Det er litt vanskelig for meg å si hvorfor det kom lite blod da du hadde mensen sist, men vi vet at psykiske faktorer kan spille inn og hvis det var litt stress i forbindelse med reisen du tok, kan det være årsaken.

Det du eller dere skal gjøre, er å huske prevensjon neste gang dere har samleiet. Du er snart 16 år og da kan du få gratis prevensjon av helsesøster på ungdomshelsestasjonen til du blir 20 år.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om husleia di?

Hva er depositum?