Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hatt sex med kjæresten min som er over 16 år. Kan han bli anmeldt?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er 14 år, og har en kjæreste som er over 16. Vi har hatt sex, men kondomen sprakk under sexen. Om han da har gjort meg gravid, og jeg vil ta abort, må jeg si hvem han er til doktoren min? Og om jeg må si hvem som har gjort meg gravid til doktorer,sykehus ol. kan han bli anmeldt? Har sykehus ogsånn rett til å annmelde han da?

SVAR

Besvart 20.10.2015 19:52:48
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Abort

I Norge har kvinner rett til å bestemme selv om de vil ta abort. Dette gjelder til og med 12. svangerskapsuke.

 

Les mer
attach_file

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

På helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hva er seksuell lavalder?

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og unge mot overgrep fra voksne. Den skal også beskytte barn og unge mot å ha sex før de er klare for det.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle