Hopp til hovedinnholdet

Jeg er ei jente på 14 år som har hatt sex med kjæresten min. Har brukt kondom, men venter på mensen.. Er redd for å være gravid.

 

Spørsmål
Hei :)
Jeg er ei jente på 14 år som har hatt sex med kjæresten min. Første gang vi gjorde det var for to uker siden, da varte det ikke lenge, også gjorde vi det to dager etter, det varte heller ikke så lenge. og for 9 dager siden gjorde vi det to ganger, og da gjorde vi det lenge. vi har brukt kondom alle gangene, da vi gjorde det for 9 dager siden , så sprakk ikke kondomene. Forrige månede så fikk jeg mensen den 16. og hadde den til den 23. men jeg har ikke fått den enda denne måneden ,, jeg er så redd for at jeg kan være gravid. Vi hadde sex igjen i går, og da kom det blod, vi ble begge glade for vi trodde det var mensen. men jeg blødde ikke noe mer. plis svar .. jeg er helt uttafor og klarer ikke gjøre noen ting for jeg bare går å tenker på at tenk om jeg er gravid. jeg tør ikke snakke med moren min om dette, hun vet ikke at vi har hatt sex , og jeg er redd hun skal bli sint ! : /
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Noen ganger blir mensen forsinket fordi man går og venter på den akkurat som du gjør nå.

Så lenge dere har brukt kondom alle gangene og dere har vært forsiktige, kan jeg ikke skjønne hvordan du kan ha blitt gravid.
Jeg har full forståelse for at du føler deg helt utafor akkurat nå.
Mitt forslag er derfor at du tar en graviditetstest på mandag hvis du fortsatt ikke har fått mensen da. Du kan godt få tatt den hos helsesøster på din skole eller på helsestasjon for ungdom. Testen er gratis og du får svar med en gang. Det er viktig for deg å få vite nå.

Tror du moren din vil forstå at du og kjæresten din har sex? Det er ikke ålreit for deg å være så redd for at hun blir sint.
Snakk litt med helsesøster om dette også og hør med henne hva du kan gjøre med det. Ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster


Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Rettigheter for elever

Hva bør du gjøre om du er skolelei?