Hopp til hovedinnholdet

Jeg tok angrepillen ca 90 timer etter på, og nå er det ca to eller en og en halv uke siden jeg skulle hatt mensen, kan jeg være gravid?

 

Spørsmål
hei, jeg tok angrepillen ca 90 timer etter på, og nå er det ca to eller en og en halv uke siden jeg skulle hatt mensen, kan jeg være gravid?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Muligheten for at angrepillen sikrer deg mot graviditet går jo mye ned når det går så mye som 90 timer etter samleiet, men den KAN hjelpe. Det er jo også slik at mensen ofte blir forsinket etter bruk av angrepille, så DET kan være en mulig årsak til at mensen ikke har kommet også. Hvis ikke mensen kommer ganske snart, nå, vil jeg anbefale deg å ta en graviditetstest for sikkerhets skyld.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om pubertet?

Pubertet kommer av ordet pubertas. Hva betyr det?