Hopp til hovedinnholdet

Kan jenta bli gravid om jeg fingrer henne med pre-cum på fingrene?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! For noen uker siden så fingret jeg ei jente, og jeg tok bitte litt pre-cum på fingrene mens jeg fingra henne langt inni i sjeden. Blir jenta gravid av dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 15 år.

Takk for ditt spørsmål til ung.no.

Sannsynligheten for at jenta blir gravid når du fingrer henne, selv om du brukte pre-cum, er veldig liten. Men jeg anbefaler dere heller å bruke vanlig glidemiddel om dere ser nødvendigheten av å bruke noe.

Men mange unge har spørsmål om graviditet og sannsynlighet for å bli gravid, derfor har vi laget en artikkel som heter: Kan jeg bli gravid, vanlige spørsmål, som jeg anbefaler for dere.

Uansett er det viktig å følge med om mensen kommer som forventet, hvis ikke, må dere sørge for å få tatt en graviditetstest.

Ellers vet en at en lett kan fristet til å gå videre og gjennomføre et samleie om en har sex på den måten du beskriver. Derfor anbefaler jeg dere å skaffe dere kondom eller annen prevensjon. Vi har laget en god oversikt over hva en kan velge mellom av prevensjon her, som jeg anbefaler dere å sjekke ut.

Ta så kontakt med helsestasjon for ungdom for mer informasjon og hjelp.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Kondom

Fakta om kondomer (ung.no)

Kondom er det eneste sikre prevensjonsmiddel som gutter kan bruke. Kondom beskytter både mot graviditet og kjønnssykdommer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet