Hopp til hovedinnholdet

Jeg er nesten helt sikker på at jeg er gravid. Hadde sex for første og eneste gang for fire uker siden. Bruker p-piller og hadde sex etter to dager på nytt brett. Hvordan får jeg sjekket om jeg er gravid?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er nesten helt sikker på at jeg er gravid. Har vært utrolig kvalm de siste fire dagene(nesten kastet opp), har ondt i brystene, er trøtt hele tiden og blir sur/lei meg av ingen ting. Jeg hadde sex for første og eneste gang for fire uker siden, jeg hadde tatt p pillen sånn jeg skulle, men uken før jeg hadde sex tok jeg de hvite sukkerpillene for og ha mensen, startet igjen på pillen to dager før jeg hadde sex, vi brukt ikke kondom og han kom flere ganger, så det er vell god mulighet for at jeg er gravid, sant? Men sånne graviditetstester må taes innen tre uker, så hvordan skal jeg få skjekket om jeg er gravid nå? Må jeg på ultralyd? Og er det for sent med abort? (Ja, jeg skal absolutt ikke beholde barnet, har aldri hatt ønske om bare ikke engang når jeg blir eldre, så dette var ikke ønsket.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Hvis du bruker p-piller og har tatt pillene med virkestoff hver dag er du godt beskyttet mot graviditet hele tiden også i uka du har mensen og de første dagene på nytt brett. 

Har du nylig startet på p-piller kan symptomene du nevner være bivirkninger fra p-pillene. 

Har du glemt piller eller hatt for lang pause (mer enn 7 dager) mellom to brett kan sikkerheten bli redusert. 

Ønsker du å teste deg for graviditet kan du bare kjøpe en test eller få hjelp til å ta en test på helsestasjon for ungdom. Testen kan tidligst tas 2 uker etter samleiet. Senere kan du ta den når du ønsker. Selvbestemt abort må utføres innen 12 svangerskapsuke. Det vil si omtrent 10 uker etter samleiet som førte til befruktning. 

Hvis jeg har forstått spørsmålet ditt riktig er det liten fare for graviditet, men er du usikker kan du bare ta en graviditetstest. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet