Hopp til hovedinnholdet

Hei, pille nr 8 på brettet glemte jeg. Da hadde det gått litt over 48 timer siden forrige pille. Jeg går på oralcon p-piller. Hva er sjansen for å bli gravid?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, pille nr 8 på brettet glemte jeg. Da hadde det gått litt over 48 timer siden forrige pille. Jeg går på oralcon p-piller. Hva er sjansen for å bli gravid? Jeg er nå ferdig med hele brettet, og venter på mensen. Er det noe jeg burde gjøre? Jeg tok siste Pilla på brettet på tirsdag, nå er det torsdag.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Flott at du sender inn spørsmål til ung.no!

 

Slik jeg forstår det tok du pille nr 8 på brettet, men da litt over 48 timer for sent. Pille nr 8 vil da bli første pille i andre rad på brettet, altså uke 2.

Det er slik at dersom det har gått mer enn 48 timer siden forrige pille, regnes det som at du har glemt to piller. Det vil si at du ikke er beskyttet mot graviditet. Det anbefales at annen prevensjon benyttes i tillegg i 7 dager etter glemte piller.

Siden du spør hva sjangsene er for å bli gravid, går jeg ut ifra at du ikke har brukt tilleggsprevensjon.

Ta kontakt med helsesøster på din skole eller ungdomshelsestasjonen. Der kan du få hjelp til å vurdere om du bør ta en graviditestest eller om det er unødvendig. Det er ikke så lett å svare helt konkret siden jeg ikke vet om du har hatt ubeskyttet sex før og /eller etter de glemte pillene.

 

Håper dette er til hjelp for deg!

 
Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet