Hopp til hovedinnholdet

Jeg hadde sex med en gutt, vet ikke om det kom precum, hvordan kan jeg vite det og kan jeg bli gravid?

Jente 18 år
 

Spørsmål

For noen dager siden hadde jeg sex med en gutt, vi var begge tydelig beruset men han var langt i fra å få orgasme siden jeg stoppet samleiet! Er det mulig å bli gravid av det? Vet det kommer precum før orgasmen, men hvor ofte skjer det og når kan precum komme?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 18!

Takk for spørsmål.

Det varierer noe når precum, forsats eller lystdråpene til gutter kommer ut av penis; alt fra rett etter penis har blitt stiv til like før utløsning. Du kan derfor ikke vite om forsatsen hans kom eller ikke, det kan du finne ut av om du spør han om når det vanligvis skjer. 

Sjansen for å bli gravid etter eventuelt etter samleiet du forteller om i spørsmålet ditt er svært liten, men det kan skje. For å være sikker, er det derfor ok å bruke nødprevensjon - les mere om det i vedlagt artikkel.

Skjer dette igjen, vil det være lurt av deg å skaffe deg en fast prevensjon, slik at du unngår å komme i en lignende situasjon igjen.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet