Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Det mener jeg (ung.no)
Det mener jeg (ung.no)

Jeg har hatt bekkeninfeksjon 4 måneder etter både fødsel og provosert abort. Ble raskt behandlet begge ganger, men er det normalt og kan jeg bli steril? 

Jente 20 år
 

Spørsmål

For fire år siden fikk jeg en bekkeninfeksjon 4 mnd etter fødsel.. jeg fikk medisin og ble kjapt frisk.. nå 4 år senere ble jeg uønsket gravid og bestemte meg for å ta medisinsk abort.. 4 mnd senere, bekkeninfeksjon igjenn.. ble behandlet kjapt med antibiotika.. er nå veldig redd for å ha blitt steril.. hvor stor er sjangsen for det..? Ønsker så gjerne barn om en stund når det passer seg slik.. når kan man ha sex igjenn etter bekkeninfeksjon? Er det normalt at infeksjonen kommer så sent etter fødsel/abort? Og hva kan jeg gjøre for å eventuelt slippe det? Har alltid ventet med sex så lenge som anbefalt etter fødsel og medisinsk abort..

 

Svar
Hei!

Det er ikke normalt å få infeksjon  i bekkenet 4 måneder etter hverken fødsel eller abort. Noen er mer utsatt for å få enkelte typer infeksjoner. Hvorfor det har skjedd med deg to ganger og hva du skal gjøre for å slippe det igjen har jeg ikke noe svar på. Råder deg til å ta det opp med fastlegen din neste gang du blir gravid. 

En infeksjon som sprer seg opp til egglederne kan påvirke senere fertilitet. Uten å vite mer om hvordan infeksjon du hadde kan jeg ikke svare på hvor stor sjanse det er for at du skal bli steril, men siden du ble raskt behandlet og frisk begge gangene vil jeg helst tro det har gått bra. Den vanligste årsaken til tette eggledere og nedsatt fruktbarhet er klamydia infeksjon. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet