Hopp til hovedinnholdet

Jeg er gravid og hadde en blødning for en ukes tid siden i uke 7 + 1. Kan jeg nå ha samleie uten kondom?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Er gravid i uke 7+1 nå. Tirsdag 30. Mai hadde jeg en blødning med rent friskt blod som varte i ca 2-3 minutter. Samtidig som jeg hadde magesmerter, ikke noe lignende menssmerter men mer kniping. Har kun blødd den ene gangen, dagene etter var det kun brunt utflod da jeg tørka meg etter dobesøk. Er litt bekymret for at det kan ha vært starten på en spontanabort? Har vært å sjekket hos legen, men skal tilbake for å få resultater. Hvordan er det evt med samleie nå hvis vi bruker kondom? Hvis det var en normal blødning som er vanlig tidlig i sv.skap, kan jeg da ha samleie uten kondom framover? Litt kleint å spørre legen min om dette, derfor jeg spør her. Takk på forhånd! :-)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg forstår at du blir litt engstelig etter en blødning tidlig i svangerskap, men det er ganske vanlig. Når blødningen har gitt seg og alt virker normalt kan du ha samleie igjen. Oppstår det ny blødning bør dere ta en ny pause fra samleier og be om råd fra legen selv om det er litt flaut. Legen vil synes at det er et helt normalt og vanlig spørsmål. Vanligvis gir man slik informasjon etter blødning i svangerskap uten at den gravide trenger å spørre. 

Siden du er gravid trenger du ikke bruke noe kondom under svangerskapet så fremt du har fast partner. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alt om graviditeten

Gravidmage (colourbox.com)

Graviditeten endrer seg for hver av de 40 ukene den kan vare. Her kan du blant annet lese om når man kan bli gravid, om hvordan det er å være gravid, om utviklingen uke for uke, om svangerskapsomsorgen og om fødselen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet