Hopp til hovedinnholdet

Hvis jeg skulle være gravid, og vil ta abort, hvem kontakter jeg og hvor raskt lar dette seg gjøre?

Jente 20 år
 

Spørsmål
Jeg går ikke lenge på p-piller og hadde sex med typen 7des, den sprakk. Pleier vanligvis å ha mensen enten den 16 eller 19, men føler at jeg er utrolig kvalm om dagen, tåler ikke å spise mye mat for jeg er ubehagelig mett. Små kramper i magen, og den er litt løs i tillegg. Kan jeg være gravid? når er evt eggløsningen min? Hvis jeg skulle være gravid, og vil ta abort, hvem kontakter jeg og hvor raskt lar dette seg gjøre?

På forhånd takk
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.
Muligheten for at du er gravid er tilstede siden kondomen sprakk. Den eneste måten du kan få et korrekt svar på dette er ved å ta en graviditetstest. Jeg foreslår at du venter noen dager, og dersom du ikke har fått mensen innen den 19.12, kan du ta testen da. Eggløsningen din finner sted midt mellom to menstrausjoner, dvs dersom du har 28 dager mellom to menser finner eggløsningen din sted rundt dag 14.
Dersom det viser seg at du er gravid, bør du oppsøke legen din eller helsestasjon for ungdom. Her vil du få god hjelp uansett hva du velger å gjøre videre med graviditeten. Dersom du velger abort, vil legen din hjelpe deg slik at inngrepet gjøres innen noen uker.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om funksjonshemning?

Hva kan man ikke spise når man har cøliaki