Hopp til hovedinnholdet

Jeg hadde ubeskyttet samleie forrige onsdag, er det for tidlig å ta graviditetstest fem dager etter samleiet?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg hadde ubeskyttet samleie forrige onsdag. (Når jeg skriver nå så er det lørdag/ søndag så det er ikke så mange dager siden) men, jeg går ikke på noe prevensjonsmidler og vi brukte ikke kondom. Jeg har snakket med helsesøsteren på skolen min, og hun ba meg dra til helsestasjonen og ta en gratis graviditetstest, evt starte på p-piller. Jeg skal dra på mandag med ei venninne til helsestasjonen og sjekke, det jeg lurer på er om det er for tidlig å få et sikkert resultat ettersom det da bare er fem dager siden vi hadde ubeskyttet samleie? Jeg har desverre ikke mulighet til å dra til helsestasjonen andre dager utenom denne mandagen.. (Jeg vet det kan ta litt tid å få svar, men det går helt sikkert fint) hilsen nervøs jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til ung.no.

Ja det er for tidlig å ta graviditetstest fem dager etter samleiet. Du må vente to uker og gjerne se om mensen kommer som normalt neste gang. Uteblir mensen kan du ta en graviditetstest. Ta du en test nå kan du ikke stole på svaret, det tar litt tid fra unnfangelsen til det er nok svangerskapshormon i kroppen til å påvise det i urin.

Råder deg til å bruke nødprevensjon etter ubeskyttet sex. Har du fast partner og regelmessig sex kan du få råd angående hormonell prevensjon hos helsesøster. Har du sex med andre enn fast partner bør du bruke kondom, det er det eneste som også beskytter mot seksuelt overførbare sykdommer. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet