Hopp til hovedinnholdet
Nervøs jente (colourbox.com)
Følg ung.no på Snapchat
Følg ung.no på Snapchat

Det "bobler" nederst i magen og jeg har lagt på meg 5 kilo, hva kan det være?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har de siste 2 månedene følt at det "bobler" nederst i magen under navlen..og jeg har sånn plutselig lagt på meg 5 kilo uten vidre. Noen venninner sier jeg kanskje er gravid, men jeg har aldri hatt samleie eller noe lignende..hva kan det ellers være? Begynner å bli litt redd. Takk for svar :)

Besvart 13.09.2017 13:52
 

Svar
Hei jente 13 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg forstår at du er bekymret om du kjenner på en "bobling" i magen og mener du har lagt på deg 5 kilo sånn uten videre.

Det er helt sikkert at du kan utelukke graviditet, så lenge du ikke har hatt samleie. 

Samtidig er du midt i puberteten og kroppen kan endre seg raskt i perioder uten at det betyr at noen er galt. Det er også vanlig at en kan føle seg litt oppblåst i forbindelse med menstruasjonen.

Det er også normalt at en vokser og legger på seg i puberteten, derfor er det viktig å forsøke å spise sunt og regelmessig og holde seg i aktivitet, slik at veksten foregår i en godt tempo.

Men hva akkurat din plager skyldes, er vanskelig å vite uten en undersøkelse og en prat om dine kostvaner og pubertetsutvikling. Derfor vil jeg anbefale deg å ta kontakt med fastlegen din for å få en undersøkelse om plagen vedvarer, eller forverrer seg.

Du kan også ta en prat med helsesøster på skolen. Sammen kan dere kartlegge om det har skjedd noen endringer i livet ditt den siste tiden med hensyn til kosthold, pubertet, eller andre ting, som kan være årask til dine plager.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid? Vanlige spørsmål

Jente tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det - du tar en sjans eller kondomet kan sprekke. Så kommer redselen for å være gravid. Her finner du svar på noen vanlige spørsmål i denne forbindelse.

Les mer

- Kroppen min endrer seg veldig i puberteten, er det normalt?

Kviser (colourbox.com)

Jeg synes det er vanskelig å takle at kroppen min endrer seg veldig i puberteten. Dessuten er det mye som skjer med min kropp som ikke skjer med andres. Hva er egentlig normalt?

Les mer

Tips til et sunt og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer

Dette kan du snakke med helsesøster om

Helsesøster

Helsesøster kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet