Hopp til hovedinnholdet

Jeg går på Cerazette. For noen uker siden glemte jeg å ta  pillen èn dag. Det hadde altså  gått 48 timer fra forrige pille til jeg oppdaget feilen. Nå i ettertid har jeg vært svært trøtt og har følt meg oppblåst og lite motivert til både skole og hverdagslige gjøremål. Jeg spiser mye mer enn jeg pleier. Melk og andre ting som jeg pleide å elske før smaker nå rart. Jeg lurer på om jeg kanskje kan være gravid eller om dette bare er noe jeg har innbilt meg? Har lest at en graviditetstest ikke er troverdig før det har gått 3-4 uker, så har ikke gjort det enda. Kan man bli gravid hvis man glemmer èn pille? og kan symptomene så fort?  

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei Jeg går på cerazette, og for noen uker siden glemte jeg å ta denne pillen èn dag, altså hadde det gått 48timer fra forrige pille til jeg oppdaget feilen. Nå i ettertid har jeg vært svært trøtt, kan sovne etter få sekunder uansett hvor jeg er eller når på dagen. Jeg har følt meg oppblåst og lite motivert til både skole og hverdagslige gjøremål. Jeg spiser mye mer enn jeg pleier, melk og andre ting som jeg pleide å elske før, smaker nå rart, og jeg fyser på godteri og søtsaker hele tiden. Jeg lurer på om jeg kanskje kan være gravid eller om dette bare er noe jeg har innbilt meg? Har lest at en graviditetstest ikke er troverdig før det har gått 3-4 uker, så har ikke gjort det enda. Kan man bli gravid hvis man glemmer èn pille? og kan symptomene så fort? (vi hadde sex dagene før og på dagen jeg glemte pillen, har i tillegg en app på telefonen men en oversikt over menstruasjon og eggløsning, den viste eggløsning akkurat på dagen jeg glemte pillen) Mvh litt usikker og redd 18åring

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Med Cerazette kan man ikke bruke app angående evt eggløsning. Med p-piller har man ikke eggløsning. Man kan få det dersom man glemmer en pille. For din del er det en reell fare for at du kan ha blitt gravid siden det gikk mer enn 48 timer mellom to piller. Gravidtetsymptomer kommer vanligvis ikke før etter ca 4-6 uker etter at man har hatt ubeskyttet samleie, men kan også komme før. De symptomene du beskriver kan godt indikere at du kan ha blitt gravid. Men man kan også få symptomer på graviditet om man er veldig redd for å ha blitt gravid.

Gravitester skal man kunne stole på svaret av fra ca 14 dager etter ubeskyttet sex. Anbefaler at du derfor får tatt en gravitest nå snarest for å avklare dette. Gravitester kan kjøpes på alle apotek. Man får også tatt gratis gravitest på helsestasjon for ungdom. Der får man også noen å snakke med om sine problemer/bekymringer i tillegg til råd og veiledning.

 

 

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om menneskehandel?

Hvorfor melder man sjelden fra til politiet om man er offer for menneskehandel?