Hopp til hovedinnholdet

 Sliter med spiseforstyrrelser. Sjelden menstruasjon. Spørsmål om fruktbarhet. 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Jeg er en jente på 16 år som fikk spiseforstyrrelser i 9klasse (går vg1 nå). Jeg gikk ned 10kg fordi jeg ikke klarte å spise, og det gjorde at ikke hadde mensen på 6 månder. Før jeg gikk ned 10 kg var jeg overvektig ( gikk fra 67kg til 53kg, og er nå tilbake til 67kg) (Fikk min første menstrasjon i starten av 8.klass.) jeg har etter 9. Klasse fått mensen veldig få ganger, har mensen ca. 5 ganger i året. Jeg har ikke noe mensensmerter, men får det i blandt. Da jeg var i utlandet på ferie, fikk jeg høy feber og måtte til legen. Der var det en lege som hadde funnet ut av at jeg har problemer med mensen, og at hvis jeg fikk et barn, ville barnet få en sykdom. Jeg lurer veldig på om det er sant, fordi jeg ville ikke snakke med fastlegen min om det. (Btw Jeg har fortsatt spiseforstyrrelser, men nå er tvangsspising jeg sliter med)

SVAR

Besvart 03.11.2017 12:59:44
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle