Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hatt sex med kjæresten min 2 ganger. Vi brukte kondom begge gangene. Men dere sier at kondom er det mest usikre prevensjonsmiddelet å bruke? Ingen andre vet vi har sex. Jeg ble veldig redd for at jeg kan ha blitt gravid. Hva omjeg har blitt gravid.  Er det farlig for en 13-åring å føde? Er det vondt? Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

Jente 13 år
 

Spørsmål

jeg har hatt sex med kjæresten min 2 ganger. vi bruker alltid kondom. men dere sier at kondom r det mest usikre prevensjons middelet og bruke??? ingen andre vet vi har sex. jeg blir veldig redd. hva om jeg er gravid? blir gravid? må jeg ta abort? er det farlig og føde som 13? er det vondt? jeg vet ikke hva jeg skal gjøre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Stress ned. Kondom er et godt prevensjonsmiddel. Er kondomet på under hele samleiet, slik at det ikke kan komme sædceller inn i skjeden, er det ingen fare. Generelt sett anbefaler vi p-stav eller annen hormonell prevensjon i lengden. Kondom er i seg selv et fullgodt prevensjonsmiddel, men det er mye lettere for at det kan bli brukerfeil sammenlignet med for eksempel p-stav.


Det er i seg selv ikke så mye farligere for 13-åringer å føde barn enn for andre. Man kan ikke nekte for at det gjør vondt å føde barn. Det kan være heftig, men det finnes heldigvis gode smertestillende midler som f.eks epiduralbedøvelse.

Det er supert at dere brukte kondom da dere hadde samleie. Var kondomet på hele samleiet er det liten fare for graviditet. Anbefaler også å vurdere andre typer prevensjon i framtiden for å gjøre faren for graviditet så liten som mulig.

 

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer

Fødsel - hva skjer egentlig?

Fødsel (colourbox.com)

Du har kanskje hørt mye om hva det vil si å føde barn, men de vanligste historiene handler ofte om hvor vondt eller vanskelig det er. Men visste du fødselen har tre helt ulike faser og at den kan starte på flere ulike måter?

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om tobakk? #2

Inneholder snus glass?