Hopp til hovedinnholdet

Jeg har brukt Mercilon p-piller i 5 år nå. Sluttet med disse for 2 uker siden og tenkte å starte opp igjen når mensen kom. Hadde ubeskyttet samleie for 7 dager siden og på nytt i går. Er det stor sannsynlighet for å bli gravid når jeg nå har hatt ubeskyttet sex to ganger? Har tenkt at jeg ikke blir like fort gravid som enkelte andre  siden jeg har brukt p-piller i 5 år.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg sluttet på mercilon p-piller for 2 uker siden og har gått på de fast i 5 år. Jeg har hatt opphold fra sukkerpillene veldig ofte i disse årene for å slippe menstrasjon. Passet på at jeg har hatt menstrasjon 2-3 ganger per år. Pga dette så har mensen uteblitt noen ganger når jeg har startet på sukkerpillene. Jeg bestemte meg for 2 uker siden for og slutte og begynne igjen når mensen kommer tilbake av seg selv. De siste 7 dagene har jeg hatt vondt/øm neders i magen (lignende menstrasjonssmerter). Kom frem til at jeg har eggløsning. Jeg hadde ubeskyttet sex for 7 dager siden og igjen nå for et døgn siden. Er det stor sannsynlighet for å bli gravid under eggløsning ettersom jeg har hatt sex 2 ganger i denne perioden jeg har hatt eggløsning selvom kroppen er vant med at jeg har gått på p-piller di siste 5 årene ? Jeg har aldri hatt et «uhell» tidligere så har tenkt at jeg ikke blir like fort gravid som enkelte andre. Jente20år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Med en gang du slutter med p-piller kan det komme eggløsning som kan føre til graviditet om du/dere ikke bruker annen prevensjon. Flere år med p-piller gir deg ikke beskyttelse. Har du ubeskyttet sex og eggløsning er faren for graviditet relativt stor. Første tegn på graviditet er oftest at mensen ikke kommer til tiden.  Andre tegn på graviditet oppstår som regel ca  4-5 uker etter graviditetstart. Symptomer som tretthet, kvalme og ømme bryster er vanlige graviditetstegn. Noen føler også litt murring/smerter i magen som ligner menssmerter. Dette skyldes som regel at livmoren vokser. De samme symptomene kan du også ha når du er i ferd med å få mensen.
Anbefaler at du tar en gravitest for å finne ut om du kan ha blitt gravid. Gravitester skal man kunne stole på svaret av fra 14 dager etter evt. graviditetstart.

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Kva veit du om bustad og flytting?

Skal straum være inkludert i husleiga når du leigar?