Hopp til hovedinnholdet

Jeg har brukt Mercilon p-piller i 5 år nå. Sluttet med disse for 2 uker siden og tenkte å starte opp igjen når mensen kom. Hadde ubeskyttet samleie for 7 dager siden og på nytt i går. Er det stor sannsynlighet for å bli gravid når jeg nå har hatt ubeskyttet sex to ganger? Har tenkt at jeg ikke blir like fort gravid som enkelte andre  siden jeg har brukt p-piller i 5 år.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg sluttet på mercilon p-piller for 2 uker siden og har gått på de fast i 5 år. Jeg har hatt opphold fra sukkerpillene veldig ofte i disse årene for å slippe menstrasjon. Passet på at jeg har hatt menstrasjon 2-3 ganger per år. Pga dette så har mensen uteblitt noen ganger når jeg har startet på sukkerpillene. Jeg bestemte meg for 2 uker siden for og slutte og begynne igjen når mensen kommer tilbake av seg selv. De siste 7 dagene har jeg hatt vondt/øm neders i magen (lignende menstrasjonssmerter). Kom frem til at jeg har eggløsning. Jeg hadde ubeskyttet sex for 7 dager siden og igjen nå for et døgn siden. Er det stor sannsynlighet for å bli gravid under eggløsning ettersom jeg har hatt sex 2 ganger i denne perioden jeg har hatt eggløsning selvom kroppen er vant med at jeg har gått på p-piller di siste 5 årene ? Jeg har aldri hatt et «uhell» tidligere så har tenkt at jeg ikke blir like fort gravid som enkelte andre. Jente20år

SVAR

Besvart 27.11.2017 08:15:22
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Kan jeg ha blitt gravid?

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

 

Les mer
attach_file

Graviditetstest

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

 

Les mer
attach_file

Lurer du på om du er gravid?

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

 

Les mer
account_circle