Hopp til hovedinnholdet

Nødprevensjon og p-piller.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Sendte et spørsmål for litt siden, men nå er det oppdatert. Cirka en og en halv uke etter at jeg hadde menstruasjon hadde jeg sex og fikk sæd i meg som jeg prøvde å presse ut i toalettet etterpå. Cirka to og et halvt døgn etter blødde jeg litt brunaktig blod som jeg tenkte var for tidlig menstruasjon, så jeg tok cerazette som jeg skulle starte med på den første menstruasjonsdagen, men så sluttet jeg å blø samme dag og leste at det kunne være festeblødning, så jeg dro til apoteket samme kveld, ca 5 timer etter å ha tatt minipillen og tok angrepillen ellaone. Virker denne selv om jeg tok cerazette? Fikk høre at jeg ikke skulle ta cerazette på fem dager, så kommer ikke til å gjøre det. Siden jeg kanskje hadde festeblødning, betyr det at angrepillen ikke vil virke?

SVAR

Besvart 06.12.2017 15:17:22
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Nødprevensjon - "angrepille"

Nødprevensjon må tas så raskt som mulig etter samleie for å ha best mulig effekt. Det finnes tre typer nødprevensjon du kan bruke.

 

Les mer
attach_file

Praktiske tips om hormonell prevensjon

Lurer du på hvordan du får tak i prevensjon, hvordan du starter opp eller hva du gjør om du glemmer å ta det når du skal. Her får du svar.

 

Les mer
attach_file

Lurer du på om du er gravid?

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest. Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg.

 

Les mer
account_circle