Hopp til hovedinnholdet

Jeg bruker p-ring. Hadde sex med kondom i uken uten ring. Kondomet sprakk. Fikk mensen, men den var kortere og mindre enn vanlig. Har nå litt vondt i magen i tillegg til høyre del av ryggen. Kan jeg være gravid?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Bruker p-ring, var uken mellem ringer, men skal liksom være trygt likevell, brukte kondom, kondomet sprakk, fortsatte. Fikk mensen dagen etterpå men mye lettere og kortere en vanlig. Fikk så mye lysebrunt utflod og nå har jeg smerter i høyre delen av ryggen og litt svakere smerte i høyre den av nedre mage. Kan jeg vær gravid?-Hilsen livredd jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Med p-ring skal du være sikker også i den hormonfrie uken. Det at kondomet sprakk skal  ikke øke faren for graviditet. Hvorfor du nå har svake magesmerter og ryggsmerter er vanskelig å vite. Første tegn på graviditet er oftest at mensen ikke kommer til tiden. Også hvis du bruker p-ring, vil den månedlige blødningen vanligvis utebli ved graviditet. Andre tegn på graviditet oppstår som regel ca 2-3 uker etter uteblitt mens. Dette kan være symptomer som tretthet, kvalme og ømme bryster. Noen føler også litt murring/smerter i magen som ligner menssmerter. Dette skyldes som regel at livmoren vokser. (Mange andre tilstander kan også gi magesmerter).De samme symptomene kan du ha når du er i ferd med å få mens. Det at du fikk mensen er i seg selv et godt tegn selv om den var mindre og kortere enn vanlig. Mage og ryggsmertene dine kan også være en del av det å ha mensen

Anbefaler at du for sikkerhets skyld tar en gravitest for å utelukke graviditet. Gravitester skal man kunne stole på svaret av fra 14 dager etter evt. graviditetstart. Du får tatt gratis gravitest hos helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom.

Skulle mage og ryggsmertene dine ikke ville gi seg vil jeg anbefale å oppsøke lege for en sjekk.

 

 

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om stipend og lån på videregående?

Får alle som bor på hybel ekstra støtte fra Lånekassen?