Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Bruker p-piller, men glemte en pille for noen uker siden (tok den før det var gått 36 timer siden forrige p-pille). Har hat mensen i hormonfri uke. Har hat mye sex med fast partner.Spørsmålet mitt er da om det er mulighet for å være gravid, eller om det bare er jeg som er paranoid? 

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på litt om graviditet på p-piller. Jeg går på Loette 28, og har ganske mye sex uten kondom med fast partner (ingen kjønnssykdommer). Han pleier å komme inni meg. Jeg vet at det skal være ganske sikkert, men kommer ikke utenom å bekymre meg for å bli gravid. Glemte 1 p-pille for noen uker siden (gikk mindre enn 36 timer mellom så skulle gå greit), og har hatt mensen 2 ganger i pille-fri-uka siden det. Men leste noe om at man kan få blødninger igså om man er gravid. Spørsmålet mitt er da om det er mulighet for å være gravid, eller om det bare er jeg som er paranoid? Og er p-piller så sikkert at å få sæd i skjeden er ufarlig? Mvh jente 18

Besvart 13.01.2018 13:35
 

Svar
Hei!

Tenker at dette er litt paranoia. Tar man pillene sine som man skal og det aldri går mer enn 36 timer mellom to piller i tillegg til at mensen kommer som den skal er det svært lite sannsynlig at du skulle ha blitt gravid. Med p-piller skal man kunne ha samleie uten tilleggsprevensjon uten at det er økt fare for graviditet. For å ha det godt med deg selv bør du stole på din prevensjon og slappe av så lenge mensen kommer som den skal.


Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Svar på alle dine spørsmål ved bekymring for graviditet

Jente ligger i senga og er bekymra (colourbox.com)

Lurer du på om du kan ha blitt gravid, hva som skjer når du glemte p-pillen, når du kan få et sikkert svar på en graviditetstest, hva en annerledes blødning betyr eller andre bekymringer om graviditet. Her har vi samlet artikler som kan gi deg svar på det DU lurer på.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
Anonym
0
09.08.2018 06:23:56
Hei, jeg har litt panikk fordi jeg er under 16 år og tror jeg kan være gravid. Jeg går fast på Almina 28 og har ikke glemt noen den siste tiden. For ca. to uker siden hadde jeg ubeskyttet sex me kjæresten. Nå er jeg på tredje sukkerpille og har enda ikke fått mensen. Kan jeg være gravid? Hva skal jeg gjøre? Må foreldrene mine vite det hvis jeg må til legen? (Hei, kontakt fastlege eller helsestasjon for veiledning. Du kan kjøpe graviditetstest på butikken. Ung.no svarer ikke spørsmål i kommentarfeltet med skriv gjerne inn til ung.no/oss, så vil en fagperson svare deg. Hilsen ung.no-redaksjonen).

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om vennskap?

Hva kan du gjøre dersom du ser at noen blir utestengt og er alene?