Hopp til hovedinnholdet

Hvor stor fare er det for å bli gravid med p-piller?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg sluttet på ppiller for ca 1 mnd siden(Diane). Jeg tar alltid p-pillen til samme tid, om jeg glemmer en tar jeg den når jeg husker det og venter 1 uke med å ha sex. Rett før jeg sluttet på pillen hadde jeg samleie med kjæresten min. Han kommer aldri inni meg (føler ikke det er nødvendig). Jeg tok tre piller på brettet de neste dagene før jeg tok pause. Hva er sjansen for at jeg kan bli gravid? Er stadig redd for å bli gravid. Særlig i det siste. Har vært litt løs i magen og hatt hard mage, men det kan jo også skyldes andre ting... så jeg lurer bare på hva sjansen for å bli gravid Er?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Tar man p-pillene som man skal blir i gjennomsnitt en av 300 brukere hvert år gravid. Så faren for graviditet er ganske liten. Har du bare litt løs mage er det ikke økt fare for å kunne bli gravid.
Når du etter å ha glemt en pille aldri har sex før etter en uke etterpå skulle det være sikkert.

Det at dere hadde sex 3 dager før du  sluttet med pillen skal ikke øke faren for graviditet. Eventuelle sædceller overlever i flere dager inni skjeden, men uansett vil ikke de eventuelle sædcellene som kom inn i skjeden 3 dager før du sluttet overleve til det er mulig at det kommer eggløsning. Sluttet du etter pille 21 på brettet vil det da uansett ikke komme eggløsning på de 7 neste dagene. Sluttet du midt i et brett vil eggløsningen kunne komme tidligere.

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om aldersgrenser?

Hvis du vil øvelseskjøre med mellomtung motorsykkel (A2) må du være: