Hopp til hovedinnholdet

Gravid og norsk statsborgerskap

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg og kjæresten går igjennom en tøff tid, våre foreldre har ingen anelse at vi er gravid. Kjæresten er utenlandsk men har bodd i Norge i 3 år. Jeg lurer på om det er konsekvenser for en utenlandsk til å bli gravid i Norge, dersom hu ikke har statsborgerskap. Kan hu bli sendt tilbake der hu kommer fra, eller får hu bli og faktisk få hjelp. Takk for svar på forhånd, vi er skikkelig beskymret

SVAR

Besvart 27.03.2018 21:51:01
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

På helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

 

Les mer
attach_file

Alt om graviditeten

Graviditeten endrer seg for hver av de 40 ukene den kan vare. Her kan du blant annet lese om når man kan bli gravid, om hvordan det er å være gravid, om utviklingen uke for uke, om svangerskapsomsorgen og om fødselen.

 

Les mer
attach_file

Svangerskapskontroll for deg som er gravid

Hvis du er gravid, har du rett til gratis svangerskapskontroll hos lege og jordmor. Du kan ta kontakt med fastlege eller jordmor på helsestasjonen når som helst i svangerskapet, men det vanlige er å ha første time en gang mellom 8. og 12. svangerskapsuke.

 

Les mer
attach_file

Hva er statsborgerskap og hvordan får du det?

Et statsborgerskap vil si at du hører hjemme i et land. Når et barn blir født, blir barnet automatisk norsk statsborger hvis moren eller faren er norsk statsborger.

 

Les mer
account_circle