Hopp til hovedinnholdet

Har sluttet med p-piller og har ikke fått normal mens ennå. Er jeg gravid?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 19-år og jeg går på p-piller og har hoppet over 2ganger med nå har jeg sluttet! Og har ikke fått mensen på over en uke! Er jeg gravid? Tørr ikke ta graviditetstest...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no.

Du skriver ikke hvilken type p-pille du har brukt. Det er slik at når man slutter med hormonell prevensjon så kan det ta mange måneder før man får tilbake menstruasjonen sin. Har du brukt p-piller uten østrogen så ser vi at eggløsningen kommer litt raskere tilbake enn hvis du har brukt p-piller med østrogen. Men, det er ingen regel på dette, du må nesten bare vente og se. 

Husk at eggløsning skjer før en menstruasjon kommer så du bør beskytte deg  mot graviditet hvis du ikke planlegger å bli gravid. Vil du ta en graviditetstest så bør du gjøre det 3-4 uker etter siste ubeskyttede samleie. Gratis tester får du hos Amathea, helsesøster på skolen og helsestasjon for ungdom. 

Håper svaret var til hjelp for deg.  

 

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Mange blir smittet av klamydia

Par i senga (colourbox.com)

Rundt 25 000 tilfeller av klamydia oppdages hvert år. Mange tester seg ikke, og siden klamydia sjelden gir symptomer, kan mange være smittet og smitte andre uten å vite det. Det gjør at faren for å bli smittet ved ubeskyttet sex er stor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet