Hopp til hovedinnholdet

kan jeg ha blitt gravid med p-piller?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg og kjæresten hadde sex for ca 6-7 uker siden. Og han kom inni meg. Jeg går på p piller og tar dem ganske regelmessig. Mensen er forsinket med 6 dager, har tatt en graviditetstest for rundt fem dager siden og den var negativ. Har ikke hatt noen av de typiske symptomene, type hodepine, kvalme osv. Kan jeg være gravid eller kan stresset om å få mensen ha utsatt mensen en hel uke?

Besvart 27.06.2018 09:17
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no.

Hvis du tok en graviditetstest 3-4 uker etter dette samleiet så viser nok testen rett svar. Du skriver videre at du går på p-piller noe som også forsterker at testen viser rett svar.

Men, så skriver du videre at du tar p-pillene ganske regelmessig. Vet ikke helt hva du mener med det, men går du over glemmemarginen som gjelder for din p-pille så må du bruke kondom i tillegg i en uke etter at du glemte p-pillen. Dette for å forhindre at du skal bli uplanlagt gravid. Glemmer du en p-pille så vil det også kunne føre til at blødningene blir uregelmessige i en tid framover. 

Du skriver ikke hvilken p-pille du bruker. Gjelder det Cerazette eller Desogestrel Orifarm så er det en p-pille du skal ta hver dag uten pause og da vil du heller ikke få regelmessige blødninger. Noen kan også miste blødningene helt i lengre perioder. Det er helt normalt og ikke farlig og igjen er det viktigste ikke blødningen, men det å huske å ta p-pillene riktig. 

Gratis graviditetstest kan du få hos Amathea, helsesøster på skolen eller helsestasjon for ungdom. 

Håper svaret var til hjelp for deg. 

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet