Hopp til hovedinnholdet

Blødning etter angrepille

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei :) Jeg hadde samleie med partneren min uten kondom for noen dager siden, men tok en angrepille 3 dager etter samleiet. Men idag (altså 3 dager etter jeg tok pillen) våknet jeg opp med hele senga full av blod, blodet mitt er både brunt å rødt å det er mye større mengde enn det jeg vanligvis pleier å blø, kanskje dobbelt så mye. Når jeg gikk på do for å tørke meg var det fullt av små klumper på papiret sammen med blodet. Har også mensentrasjonssmerter, men skal ikke få mensen før om 5-6 dager. Noen som vet hva dette kan være?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er vanlig å få blødningsforstyrrelser etter bruk av nødprevensjon. Det kan komme blødninger en eller flere dager i tiden etter at angrepillen er tatt. Det er også vanlig at neste menstruasjon kan komme litt tidligere eller litt senere enn forventet. Så jeg vil anta at blødningen du nå har skyldes bruk av angrepillen.

Andre bivirkninger av tablettene kan være hodepine, svimmelhet og ømme bryst.

 
Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet